De legende

De Kapitein

De zwoele namiddagzon glinstert op het kalme water van de Noordzee, je hoort gemompel in de haven. Het zijn de verhalen over monsterlijke wezens en meedogenloze piraten die verteld worden. Welke koers is nog veilig? Maar er is nóg een verhaal dat gehoord moet worden: die van Ultramarijn, het gezelligste geheim achter de duinen.

Scroll

Achter de duinen van Scheveningen

De legende gaat over De Kapitein en zijn verborgen juweel: Ultramarijn. Een knusse gastropub, waar muziek, een goede sfeer en cocktails samenkomen. Het is de plek waar reizigers uit alle hoeken van de wereld elkaar ontmoeten om hun pas ontdekte schatten van verre eilanden te verhandelen. Een pitstop voor degenen die op weg zijn naar huis.

Zin in een drankje?

Bovendeks of
benedendeks

Drink menu

Bitterballen en jenever

Wie Ultramarijn runt? Waarschijnlijk heeft hij een jenever in de ene hand en een bitterbal in de andere als je hem tegen het lijf loopt. El Capitan is een Nederlandse legende die alles weet van smaakmakers. Hij verrast met vurige cocktails en Hollandse nieuwe zoals die nog nooit is klaargemaakt. Van gember tot jeneverbessen, je wilt geheid meer zodra je zijn creaties proeft.

Een plek voor herinneringen

De Kapitein heeft afscheid genomen van zijn woeste leven op zee en deelt sindsdien alle specerijen en kruiden die hij over de wereld verzamelde. Zijn combinaties stelen de harten van ‘arrrr’ Den Haag. En iedereen die hem bezoekt, belandt in zijn hart. Handelaren, zwervers en zelfs zeemonsters verlaten gastropub Ultramarijn altijd met verhalen.